Om Reconnect

Reconnect startades för att möta en av nutidens stora utmaningar för människan och samhället; hur ska vi förhålla oss till tekniken och använda den på ett sätt som berikar våra liv?

Vi som jobbar med Reconnect delar ett stort intresse för mötet mellan människa och teknik, med särskilt fokus på hälsosam användning av spel och internet. Reconnect har sin bas i Linköping, men vi är verksamma med föreläsningar i hela Sverige. Vi erbjuder även utbildningsalternativ och samtal via webben.

Bred kunskap om datorspelande och spelberoende

I Reconnect samlas personer med olika livserfarenheter, utbildning och yrkeskompetens. Oskar Foldevi och Larz Netz har arbetat som terapeuter vid Sveriges enda specialiserade behandlingshem för spelberoende och problematiskt datorspelande, Game Over.

Oskar är legitimerad psykolog och har även spelat mycket datorspel själv. Larz är KBT-terapeut och har lång yrkeserfarenhet av spelberoende såväl som arbete med ungdomar och familjer. Marcus bidrar med kunnande om datorspelande och e-sport utifrån sin tid som professionell spelare i kombination med lärdomar från studier till läkare.

Namnet Reconnect

Att hitta en fungerande balans mellan olika delar i livet kan vara svårt. Det är lätt att fastna i vanor som gör att man tappar kontakten med sådant som är viktigt. Reconnect kan innebära att återknyta till livet som pågår runtom, med familj, vänner och intressen eller att återuppta kontakten med sina drömmar och mål i livet.

Terapeuter och utbildare

Oskar Foldevi
Oskar Foldevi | Leg Psykolog

Oskar har specialiserat sig på psykologi kopplat till nät- och spelvanor. Stor erfarenhet av att ha hjälpt spelare och familjer från hela Sverige. Oskar håller i utbildningar och träffar ungdomar, vuxna, familjer och anhöriga för samtal.

Mer om Oskar


oskar @ reconnect.se
Larz Netz
Larz Netz | KBT-terapeut

Larz är familjebehandlare med inriktning på ungdom och familj. Har varit ansvarig för samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. Mycket erfarenhet av att hjälpa dator- och pengaspelare. Larz håller i utbildningar och erbjuder samtal.

Mer om Larz


larz @ reconnect.se
Marcus Eklöf
Marcus Eklöf | Läkare

Vår E-sportexpert Marcus har gjort karriär som internationell proffsspelare under namnet Thorzain. Idag är han läkare och har ett stort intresse för hälsofrämjande arbete. Marcus bidrar i arbetet med våra utbildningar.

Mer om Marcus


marcus @ reconnect.se