Rådgivning om datorspelande
och nätvanor

Är du orolig för någon i din närhet? Har spelandet blivit ett infekterat ämne i din familj som stjäl energi och leder till bråk?

Som förälder har man en viktig men svår uppgift att vägleda den digitala generationen kring frågor som inte existerade under den egna uppväxten. Synen på spelande skiljer sig ofta mellan generationerna och många gånger är det svårt att föra en sansad och konstruktiv dialog om spel- eller datorvanor i hemmet.

Det kan vara till stor hjälp att prata med en utomstående som jobbar med dessa frågor dagligen. Hos oss får du professionell vägledning som bygger på flera års erfarenhet och framgångsrik hjälp för hundratals familjer.

Rådgivning kring datorspel
Rådgivning kring datorspel
Ofta kommer vi långt på ett till två rådgivningssamtal varefter man fortsätter på egen hand. I andra fall kan rådgivningen vara en bra utgångspunkt att starta med, för att sedan fortsätta med familjesamtal eller enskilda samtal.

Vad handlar samtalen om?

Rådgivningssamtal passar för dig som vill ha en professionell bedömning av läget. Behöver jag vara orolig? Är det vanligt att spelandet ser ut på det här sättet? Hur brukar det bli på längre sikt?

Det är också ett bra sätt att vidareutbilda sig själv om livet online.
Ett uppskattat inslag i alla våra förälder- och familjesamtal är vår genomgång och kunskapsfördjupning om datorspelande och spelproblematik. Till skillnad från när vi föreläser i storformat kan vi anpassa innehållet efter just dina önskemål.

Mycket fokus ligger förstås på att hitta lösningar tillsammans. Vad bör vi tänka på i just vår situation? Hur kan vi bemöta vårt barn och bygga samarbete istället för att hamna i konflikt? Hur ska vi göra med eventuella regler kring datortiden? Vilka krav kan vi ställa och vilka strider bör vi backa ifrån?

Boka träff i Linköping eller via Skype

Om du har möjlighet så träffas vi helst på plats men för dig som har långt att åka eller svårt att hitta tid, så fungerar det jättebra med rådgivning via Skype.

Vill du boka samtal eller höra mer om våra alternativ?

Hör av dig till oss här

Använd kontaktformuläret eller hör av dig via mejl så återkommer vi så fort vi kan.