Att sluta spela – mina tankar om spelberoende

LYFT
BLICKEN

En ung man som ägnat stora delar av livet åt datorspel utmanar sig själv att lyfta blicken, för att hitta glädje i andra delar av livet.

Att sluta spela – mina tankar om datorspel och det som kallas spelberoende

Välkommen att läsa om min pågående utmaning! Jag är en 23-årig gamer som har spelat datorspel hela mitt liv och under en lång tid kämpat med att balansera spelandet och livet utanför. På grund av min passion för spelandet försökte jag även under en tid att bli professionell spelare i Starcraft 2. Jag insåg snart att det var ett väldigt svårt mål att uppnå och valde senare att ge upp den drömmen.

Den senaste tiden har jag börjat försöka få upp blicken för andra saker i livet och gå vidare. Jag har tidigare alltid ställt mig i försvarsställning för spel och haft svårt att acceptera det som en del av mitt problem i livet. Men nu finns en vilja att tänka annorlunda och utmana mig själv för att se om jag kan finna glädjen i något annat. För hur man än ser på spel så är det få som kan eller lever lyckligt på att enbart spela.

Jag har därför själv startat en utmaning som kommer hålla på så länge jag kan och vill. Jag kommer att sluta spela datorspel helt och hållet. Innan jag spelar igen vill jag känna mig säker på att jag är redo att hantera det.

Processen kan ni följa här på denna sida, där jag kommer att försöka uppdatera så mycket jag kan. Jag kommer att dela tankar och känslor om att sluta spela och skriva om mina försök att ersätta spelandet med andra saker. Jag kommer även att ha kontakt med min psykolog Oskar under tiden.

Tack för att ni följer min utmaning!

Ps. Om ni är intresserade kan ni läsa mer om mig och min E-sportsatsning i ett tidigare blogginlägg.

Dela det här