Familjesamtal om datorspel
och nätvanor

Familjesamtal kring datorspel och nätvanor har varit ett efterfrågat samtalsalternativ. Vi har goda erfarenheter av vad samtalen inneburit för såväl föräldrar som ungdomar i form av ökad förståelse för varandra, förbättrad kommunikation, nyvunna insikter och konkreta överenskommelser.

Vi utgår från varje individuell situation och gör vårt bästa för att möta de förväntningar och önskemål som spelare och anhöriga har med sig. Hälsosam användning av spel och internet är vårt huvudsakliga fokus men många samtal innefattar förstås mer än så. Som avslutning tar vi fram en plan för det fortsatta arbetet på hemmaplan som vi följer upp och stöttar er med.

Familjesamtal-Oskar
SamtalOskar

Hur går samtalen till?

Olika upplägg

Vi har flera olika samtalsmöjligheter för familjer, föräldrar och ungdomar. Vi är flexibla och anpassar upplägget efter omständigheter, men här följer de två vanligaste grundalternativen:

  • Samtalsserie: En serie samtal på ca en timme vardera, ofta med en eller två veckor mellan gångerna och med hemuppgifter mellan träffarna
  • Familjedag: En halvdag eller 1-2 heldagar med samtal, ofta med uppföljning i Linköping eller via Skype

Vanliga samtalsämnen

För att ge dig en bild av vad samtalen kan handla om så kan du nedan se exempel på ett antal teman och förväntningar, som är vanliga att föräldrar respektive ungdomar har med sig när de träffar oss.

Vill du boka samtal eller höra mer om våra alternativ?

Kontakta oss här

Använd kontaktformuläret eller hör av dig via mejl så återkommer vi så fort vi kan.